Posjet delegacije Visoke škole Ivanić-Grad Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu

22 Studeni 2019
Objavljeno u Novosti

Dana 20. studenoga 2019.g. delegacija Visoke škole Ivanić-Grad, koju su sačinjavali privremeni dekan Mile Marinčić, predstavnik VŠIG, ravnatelj SB Naftalan Goran Maričić, predstavnik nastavne baze i član Upravnog vijeća VŠIG te predstavnik Osnivača Visoke škole Ivanić-Grad zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj posjetila je Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu.

Radni sastanak na Fakultetu zdravstvenih studija održan je 21. studenoga u 9.00 sati. Na sastanku su ispred Fakulteta zdravstvenih studija sudjelovali dekanica prof. dr. Arzija Pašalić, prodekanica za međunarodnu suradnju prof. dr. Jasmina Mahmutović, prodekan za I ciklus studija prof. dr. Bakir Katana, prodekanica za II ciklus studija prof. dr. Amila Jaganjac, prodekanica za III ciklus studija i znanost prof. dr. Amra Mačak Hadžiomerović, prodekan za financije i razvoj doc. dr. Samir Bojičić te rukovoditelj studijskog programa Fizioterapija doc. dr. Eldad Kaljić.

Delegacije su u ugodnom razgovoru na sastanku koji je trajao gotovo dva sata prije svega predstavile svoje institucije, a zatim se razgovaralo o položaju zdravstvenih studija kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na studij fizioterapije. Delegacije su zaključile, kako se u pravcu pokretanja i formiranja zdravstvenih studija susreće gotovo si istim problemima u obrazovnom sustavu obaju država.

Na sastanku je kao jedna od glavnih tema bio i dogovor o mogućoj suradnji između VŠIG i Fakulteta zdravstvenih studija. Dekanica prof. dr. Arzija Pašalić je izrazila spremnost i otvorenost za sve oblike suradnje vezane uz studij, razmjenu profesora, studenata i sl. Suradnja je načelno dogovorena s tim da su se obje strane usuglasile da se pripremi Ugovor o partnerstvu koji bi se potpisao nakon što ga prihvate obje strane.

Sastanak je završen u vedrom raspoloženju, a zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj i privremeni dekan Mile Marinčić pozvali su predstavnike Fakulteta da dođu u posjet Gradu Ivanić-Gradu i Visokoj školi Ivanić-Grad.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 07:09

Adresa

Adresa:
Moslavačka 13, 10310 Ivanić-Grad
Website:
www.vsig.hr
Email:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
01/2016-840 – referada,
01/2016-841 – tajništvo,
01/2016-842 – savjetnica
Mob: 091-6020956, 091-6020953
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

OIB:80175889349, MBS:081161497,
IBAN: HR0424840081135069251

Naša misija

Misija VŠ IVANIĆ-GRAD jest produciranje visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te, posljedično, podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj. Kroz studijske programe promovirati znanja relevantna za društvo i struku, uz uvažavanje poslovne, radne, stručne i znanstvene etike i uz provođenje visokih vrijednosnih kriterija. Uloga je Visoke škole Ivanić-Grad i da osmisli, ispituje i razvija inovacije u oblasti rehabilitacije, terapije, sestrinstva…, ali i tehničkih znanosti i ekonomije te da kroz znanstvenu i tehničku podršku pomaže razvoju Grada, županije i šire.

Pratite nas