Ispiši ovu stranicu

Izložba inovacija Ivanić-Grad

30 Travanj 2019
Objavljeno u Novosti

IMG 20190521 WA0000   IMG 20190521 WA0001         

U Ivanić-Gradu 15. i 16. svibnja održavala se 6. izložba inovacija Ivanić-Grad I3G na kojoj je sudjelovala i Visoka škola Ivanić-Grad.

Uz dekana doc. dr. sc. Milu Marinčića i tajnika Marka Dokmanića, mag. iur. Visoku školu Ivanić-Gradu predstavljali su i studenti Matija Delinić, Teo Emm i Matea Kormanić te predavač Mark Tomaj, mag. physioth. Uz Visoku školu predstavila se i Poliklinika Glavić koja uvelike podržava rad Škole.

Šestu godinu zaredom u Ivanić-Gradu održat će se Izložba inovacija Ivanić-Grad I3G na kojoj se predstavljaju nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije.

Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i predstavljene su ideje, projekti i inovacije učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta iz gotovo cijele Hrvatske. Predstavili su se i već afirmirani poduzetnici i inovatori, a u okviru izložbe održao se i zanimljiv popratni program događanja s radionicama iz područja tehničke kulture i inspirativnim predavanjima inovatora i poduzetnika.

Izdvajamo radionice programiranja tvrtke IMMERSA i radionice izrade modela pametne kuće Hrvatskog robotičkog saveza te zanimljiva predavanja „Pohrana diploma studenata na blockchain“ Ivana Sekovanića s Veleučilišta u Bjelovaru i „Virtualna i proširena stvarnost“ Ante Javora s Veleučilišta u Bjelovaru.

Ovogodišnji ambasador izložbe je tvrtka ByteLab iz Zagreba, specijalizirana za razvoj inovativnih rješenja iz područja elektronike, u vlasništvu trojice mladih FER-ovaca Danijela Babića, Matije Puškara i Ivana Dodiga.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a partneri su Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, Udruga inovatora Hrvatske, Grad Ivanić-Grad, Fakultet elektrotehnike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek i Tehnički muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 21 Svibanj 2019 13:08