Dekanat

Dekanat:

Dekan: doc. dr. sc. human. Mile Marinčić, prof. struč. stud.
Telefon: 01/2016-843
E-mail: dekanat@vsig.hr

 

Riječ dekana:

 

Poštovani studenti, poštovani svi,

Veleučilište Ivanić-Grad osnovano je na inicijativu Grada Ivanić-Grada. Sama odluka o pokretanju visokog učilišta u našem gradu donesena je još 10. prosinca 2015. godine, kada su napravljene i prve predradnje za pokretanje visokog obrazovanja. U ožujku mjesecu 2016. na poziv Grada preuzimam na sebe čast i obavezu nastaviti rad na izuzetno zahtjevnom projektu uz vrlo skromne uvjete. Ovim putem ne mogu ne spomenuti doc. dr. sc. Tatjanu Trošt Bobić, koja se od samog početka priključuje radu na projektu dajući svoje znanje, savjete i izdvajajući svoje vrijeme – vjerujem da će to nastaviti i dalje činiti. Nikako ne treba zaboraviti raspoloživost Gradonačelnika Javora Bojana Leša, zamjenike gradonačelnika gospodu Željka Posilovića i Tomislava Cuvaja, djelatnike Gradske uprave kao ni gradske vijećnike svih stranaka, koji su svojom jednoglasnom potporom bili vjetar u leđa nama koji smo se nosili sa svim izazovima u pravcu dobivanja suglasnosti za Visoku školu Ivanić-Grad. Veliko hvala i dekanu doc. dr. sc. Mirku Smoljiću, prof. vš., kao i njegovim djelatnicima s Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ iz Vukovara, koji su spremno prihvatili biti naše Učilište Mentor i pratiti nas na putu ostvarenja naše visokoškolske institucije. Hvala Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kao i Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. Osim navedenih svakako posebne zasluge idu i ravnatelju Specijalne bolnice Naftalan, gosp. Goranu Maričiću, dr. med. i njegovim djelatnicima koji će biti nastavna baza studijskog programa fizioterapije koji će se izvoditi na našoj visokoj školi. Od srca hvala i ravnateljici Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot iz Popovače, prim. Marini Kovač, dr. med. kao i ravnatelju Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, mr. sc. Tomislavu Dujmenoviću, dr. med. i ravnateljici Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care – Dom sv. Marko Križevčanin, gđi. Sandri Brkić, dipl. oec. u Križevcima, gospođi Marini Hrastić predsjednici Udruženja obrtnika Grada Ivanić-Grada, kao i Fakultetu zdravstvenih studija iz Rijeke, te Udruzi fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja s predsjednikom Josipom Knezićem. Posebno hvala našim sugrađankama i sugrađanima koji su nas stalno bodrili i u svakodnevnom razgovoru davali do znanja koliko cijene sav trud koji je potrebno uložiti u nastanak jedne visokoškolske ustanove. Visoka škola Ivanić-Grad započet će svoj rad u akademskoj godini 2018./19. upisom studenata na studijski program fizioterapije (stručni studij fizioterapije), koji traje tri godine i donosi 180 ECTS bodova, te se po završetku stječe naziv stručni prvostupnik fizioterapije ili bacc. physioth.

Želimo stvarati instituciju koja će biti prepoznatljiva, sigurni smo da imamo sve preduvjete za takvo nešto u našem gradu. Početak je uvijek najteži, a mi smo neke najteže trenutke uspjeli prebroditi. Ivanić je mala sredina, koja je spremna prihvatiti mlade iz naše bliže i dalje okolice. Vama mladima koji ćete odabrati našu školu, želimo da se u našem Gradu i na našoj Visokoj školi osjećate kao u vlastitom domu. Cilj nam je izgraditi obiteljsko ozračje u kojemu će se prije svega zrcaliti ljudskost, a onda će obaveze i uloge koje u tom procesu visokog obrazovanja imamo biti jasno prihvaćenje i same po sebi razumljive.

Najveće bogatstvo su ljudi, zapravo Vi, poštovani studenti, Vi ste dragocjenost naše buduće Visoke škole, ivanićgradske zajednice, ovoga društva i naše domovine. Započinjući radom Visoka škola Ivanić-Grad ima pogled usmjeren prema budućnosti, vjerujući da je započela jedna nova era obrazovanja u Ivanić-Gradu s optimizmom da se uvijek može više i bolje.

Poštujmo i uvažavajmo jedni druge. Vi kao naši studenti i kolege, uvažavanje iskažite poštujući svoje učitelje, njihovo iskustvo i životnu mudrost, a mi kao Vaši nastavnici u Vama ćemo uvijek vidjeti kolege, buduće suradnike i stručnjake. U nastavnom procesu i nadalje ćemo se uvijek truditi davati najbolje od sebe, nesebično prenoseći i razmjenjujući s Vama stečena znanja i iskustva.

Nadajmo se da ćemo našu viziju kako postati elitna visokoškolska ustanova prepoznatljivog imidža, te tržišno orijentirana organizacija koja pruža usluge vrhunske kvalitete, ponajprije u polju fizioterapije ostvarivati na najbolji mogući način. Isto tako se nadamo, kako ćemo misiju produciranja visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima, te posljedično podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj, ne zaboravljajući pritom na humanost i etičnost, zajedno ostvariti i ostvarivati u budućnosti, jer je obrazovanje i podizanje kvalitete permanentan proces i nikada se neće moći reći sada imamo sve i ništa više ne trebamo činiti.

Odgovorno kao akademski građani pristupajmo sadašnjem trenutku s jasno zacrtanom vizijom za što je moguće jasniju i svjetliju budućnost. Na takvoj podlozi Veleučilište Ivanić-Grad moći će sustavno doprinositi prije svega boljitku svojoj lokalnoj zajednici, a onda i hrvatskom društvu u cjelini.

Sretno nam svima, a Veleučilištu Ivanić-Grad dug vijek!

                                                          Dekan: doc. dr. sc. Mile Marinčić, prof. struč. stud.