Međunarodni dan sestrinstva 12. svibnja

Sestre su ključne u svakom zdravstvenom sustavu. One su prve koje pacijenti vide kada uđu u bolnicu, a posljednje koje ih isprate. Sestre ne samo da pružaju medicinsku njegu, već su i podrška obitelji i prijateljima pacijenata. 12.5. obilježava se Međunarodni dan sestrinstva na dan rođenja Florence Nightingale, utemeljiteljice i začetnice modernog sestrinstva.

Obilježavanje Dana sestrinstva još od 1974. organizira Međunarodno vijeće medicinskih sestara (International Council of Nurses) koje okuplja više od 130 nacionalnih udruga među kojima je i Hrvatska udruga medicinskih sestara. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije, a ovogodišnja manifestacija obilježava se pod sloganom „Naše medicinske sestre, naša budućnost“ (Our Nurses. Our Future).

Kako bi obilježili međunarodni dan sestrinstva u suradnji s podružnicom Hrvatske komore medicinskih sestara Sisačko-moslavačke županije i Neuropsihijatrijskom bolnicom Dr. Ivan Barbot Popovača organizirali smo tečaj III. kategorije pod nazivom „Palijativna skrb”.

Veleučilište Ivanić-Grad od srca čestita Međunarodni dan sestrinstva (12. svibnja) svim našim medicinskim sestrama i tehničarima!