Predstavnici Veleučilišta Ivanić-Grad u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje

Na zamolbu Veleučilišta Ivanić-Grad, 23. siječnja 2024. održan je sastanak u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje. U ime Veleučilišta na sastanak su došli doc. dr. sc. Mile Marinčić, prof. struč. stud., – dekan, Mark Tomaj, mag. phyisioth., pred., doktorand – pročelnik Odjela fizioterapije i Alen Breček, mag. med. techn., pred. – pročelnik Odjela sestrinstva.

Sastanku su, iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje, nazočile, ravnateljica izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić, pomoćnica ravnateljice za pravne poslove te financijske, računovodstvene i opće poslove Mirjana Gopić, dipl. iur. i pomoćnica ravnateljice za visoko obrazovanje mr. sc. Sandra Bezjak. Sastanak je bio prilika za detaljno upoznavanje s trenutnim radom našeg Veleučilišta, pri čemu je naglasak bio na postignućima u područjima kao što su program Erasmus+, osiguravanje kvalitete nastave i svih drugih segmenata vezanih uz kvalitetu te planiranje i prijava novih studijskih programa.

Razgovarali smo o izazovima i prednostima izvođenja naših studijskih programa online, a posebno važan aspekt sastanka bio je razgovor o upisnim kvotama studenata. Bitno je naglasiti da Veleučilište ne planira povećavati kvote, već će zadržati postojeći broj sukladno Dopusnicama. Ova odluka odražava predanost očuvanju stvarne kvalitete studija, čime se osigurava optimalno iskustvo učenja za sve studente gdje Veleučilište Ivanić-Grad dolazi na razinu odnosa nastavnik studenta 1:10, a svakako ćemo nastojati navedeni odnos spustiti ispod 10 i pokušati se približiti brojci  odnosa nastavnik student 1:5.

Upoznali smo vodstvo Agencije i s našim daljnjim kapitalnim ulaganjima u infrastrukturno poboljšanje počevši od uređenja novih dvorana do kabineta za profesore i ostalih segmenata važnih za studentski i nastavnički standard.

Na kraju sastanka donijet je zaključak o nastavku uspješne suradnje Veleučilišta i Agencije za znanost i visoko obrazovanje.