Projekt „Pobjedimo razlike- osiguranje jednakog pristupa obrazovanju ranjivih i podzastupljenih skupina studenata” sufinaciran od Zagrebačke županije

Veleučilište Ivanić-Grad pokrenulo je projekt pod nazivom „Pobjedimo razlike“ – osiguranje jednakog pristupa obrazovanju ranjivih i podzastupljenih skupina studenata čiji je cilj omogućavanje svim studentima jednak pristup računalu i informacijskoj tehnologiji u svrhu obrazovanja, a posebno studentima ranjivih i podzastupljenih skupina.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Zagrebačke županije za ostvarivanje prava na financiranje kulturnih, socijalnih, humanitarnih, vjerskih, obrazovnih, braniteljskih te programa i projekata civilne zaštite udruga i drugih neprofitnih organizacija u 2023. godini. Zagrebačka županija je prepoznala vrijednost projekta te je odobren iznos od 1.402,00 € za njegovo sufinanciranje.

Projekt obuhvaća nabavu informatičke opreme (prijenosnih i/ili stolnih računala) s ciljem osiguravanju jednakog pristupa visokom obrazovanju svim studentima, posebno ranjivim i podzastupljenim skupinama studenata: studenti s invaliditetom te studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa. Računala su namijenjena studentima Veleučilišta za učenje i ispunjavanje studentskih obaveza (pisanje seminarskih, završnih ili diplomskih radova, stručnih radova, prezentacija i vježbanja na programima).

Studenti računala mogu koristiti na adresi Veleučilišta Moslavačka 13, a za pomoć u radu s računalima mogu se obratiti osobi za rad sa ranjivim i podzastupljenim skupinama studenata Višnji Božić Kušar, mag. prim. educ., voditeljici projekta, administracija@vsig.hr, 01/2016-841.

Osoba za rad sa ranjivim i podzastupljenim skupinama studenata Višnja Božić Kušar