Projektne aktivnosti Sportske udruge Veleučilišta Ivanić-Grad

Mjesec svibanj iznimno je sadržajan što se tiče sportskih aktivnosti na našem Veleučilištu. U sklopu projekta “Studentski sedmoboj-S7” provode se završne pripreme po sportskim sekcijama u šahu, odbojci na pijesku i badmintonu; disciplinama u kojima se nadamo nastupiti na UNISPORT FINALS-ima, Državnoj završnici za studente u akademskom sportu koja se održava u periodu od 8.6.2023.-11.6.2023. u Gradu Poreču. Za odbojku na pijesku i badminton održat ćemo i Prvenstvo Veleučilišta Ivanić-Grad kako bismo dobili one studente koji će nas predstavljati na Završnici. Veseli nas interes studenata i ozbiljan i odgovoran pristup koji pokazuju u sklopu ovog projekta.

S druge strane, u sklopu projekta “Sportska izvrsnost studenata Veleučilišta Ivanić-Grad” odlazimo na nastup u Republiku Estoniju u periodu od 19.5.2023.-22.5.2023., u Grad Tartu, europsku prijestolnicu kulture za 2024.godinu i grad studenata i mladih. Nastupiti ćemo u plivanju, i to u disciplinama u kojima smo postigli zapažene rezultate na Državnoj završnici UNISPORT H20 održanoj u Vukovaru u prosincu 2022. godine. Predstavljati će nas studentice prve godine stručnog prijediplomskog studija Fizioterapija Marija Kardum i Paula Čotić. Zahvaljujemo se doc.dr.sc. Klari Šiljeg, profesorici na katedri Plivanje Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, trenerici s bogatim iskustvom i referencama rada u plivačkoj reprezentaciji što nas je primila na bazenu Mladosti na Savi u Zagrebu i svojim stručnim savjetima i ohrabrenjem pomogla u pripremi za nastup i odlazak u Estoniju.

Pozivamo sve studente da nam se u aktivnostima vezanima za sport i kretanje Veleučilišta i Sportske udruge Veleučilišta Ivanić-Grad priključe u narednom razdoblju te da kroz isto promoviraju zdrav i aktivan životni stil i ostvare svoje stvaralačke potencijale!